Fietsen, wielrennen, mountainbiken in spanje
 

Spanje home

Fietsen

Wielrennen

Mountainbiken

Arrangementen

Fietsverhuur

Informatie

Over ons

Contact

 

Fietsen in Spanje biedt arrangementen aan voor fietsers, wielrenners en mountainbikers.

Fietsarrangementen

Arrangement 1: Sinaasappeltocht
Alicante - Valencia, lees meer...

Arrangement 2: Sinaasappeltocht met meefietsende reisbegeleider, lees meer...

Arrangement 3: Standplaatsreis Castalla, lees meer...

Arrangement 4:
Vuelta Vías Verdes Spanje, het fietst als een trein! Lees meer...

Arrangement 5:
Dwars door de siërra d´Aitana, lees meer...

Of
informeer naar de mogelijkheden.

Wij leveren op maat georganiseerde fiets-, wielren- of mountainbike arrangementen voor
individuelen, bedrijven en groepen.
Denk daarbij ook aan bijvoorbeeld een clinic.


linkedin

Fietsen in Spanje...

biedt arrangementen aan voor fietsers in Spanje

Naast wielrennen en mountainbiken kan men ook gewoon fietsen. Hiervoor is geen speciale conditie nodig. In de directe omgeving van Casa Camaleón liggen de zogenaamde Vias Verdes, de Groene Wegen.


Via Verdes door indrukwekkende Spaanse natuur vanuit standplaats Casa Camaleón.

Nooit reed er ook maar één boemeltje over het spoor in de regio Alicante. Tegenwoordig is de overbodige spoorweg omgeturnd tot een Vía Verde (groene weg),een rustige wandel- en fietsroute door indrukwekkende Spaanse natuur.

gazelle medeo fietser in spanje fietsers in spanje

De trein, die nooit kwam

Hardnekkig blijft het verhaal rondzingen dat een spoorwegbeambte veertig jaar lang, iedere dag opnieuw, klaar heeft gestaan met zijn pet en fluitje om de trein te laten passeren. De trein die niet kwam, want het spoor was nooit in gebruik genomen. En toch ontving de beste man, vergeten geraakt in een Spaanse salarisadministratie, veertig jaar lang loon.

Groene wegen

Of het verhaal op ware feiten berust? Wat wel waar is, is dat Spanje negenduizend kilometers in onbruik geraakte spoorwegen kent. Sinds begin jaren negentig zijn daar zo’n 1.500 kilometers van getransformeerd in goed toegankelijke paden waar alleen wandelaars, fietsers, paard- of desnoods ezelrijders welkom zijn: de Vías Verdes, oftewel groene wegen. De rails werden er verwijderd, de overgebleven spoordijken waar nodig geasfalteerd of van grind voorzien en voor een deel uitgerust met bewegwijzering.

Goederentransport

"Sommige spoorlijnen zijn nog tot in de jaren zeventig gebruikt”, ze zijn over het algemeen aangelegd in het begin van de vorige eeuw en eigenlijk nooit bedoeld voor publieksvervoer. De meeste waren gemaakt om goederen te transporteren van fabrieken of mijnen, of om soldaten te vervoeren. Ze zijn destijds vaak betaald door buitenlandse investeerders, bijvoorbeeld Fransen of Engelsen. Na sluiting van de mijnen werden ze overbodig.” Over de Via Verdes bij Alicante heeft nooit een trein gereden, er moest alleen  nog een rails gelegd worden maar vervolgens brak de burgeroorlog uit én werd Spanje geteisterd door de economische crisis. Daarna was niemand meer geïnteresseerd in het afmaken van het lijntje.

Succesrecept

De omgeving van de Vía Verdes in deze regio maakt het succesrecept van de groene wegen direct duidelijk. Flinke heuvels, tot boven 1000 meter hoogte, domineren het landschap. Op de toppen rusten stadjes en dorpen, opgetrokken uit witte huizen en veelal voorzien van oude burchten vanaf welke de Alicantesen elkaar waarschuwden voor de Arabieren. In de verte zijn de minstens 1.1000 meter hoge uitlopers van grotere bergen zichtbaar. Graanvelden en olijfboomgaarden zetten de toon. De gaarden, met hun rechte rijen bomen als stipjes op de gele tot rode grond, liggen als een patchwork-deken over de toppen en dalen uitgevleid. Het is een landschap waar het normaal zwoegen zou zijn voor wandelaars en fietsers. Heuvel op en af, in de brandende zon waar dertig graden Celsius als beschaafde temperatuur wordt beschouwd. Maar de Vía Verde loopt daar zo goed als plat doorheen, zonder noemenswaardige hoogteverschillen, omdat een trein nu eenmaal niet de hele tijd kan stijgen en dalen.

Bloeiende brem

En natuurschoon is er voldoende. In de vroege zomer staat de berm vol felgeel bloeiende brem, rode klaprozen en blauwe korenbloemen. Overal fladderen vlinders en passeren libelles het fietspad. In de struiken grazen wilde geiten.

Tunnels

Een bijzondere ervaring zijn de vele tunnels op de hele route. De kortste zijn onverlicht, maar in de langere zijn automatische lampen aangebracht die aanfloepen als iemand passeert. De temperatuur zakt binnen met zo'n tien graden, goed voor wat afkoeling op hete middagen maar nog net aangenaam genoeg om niet voor een longontsteking te hoeven vrezen.

U kunt bij Casa Camaleón toerfietsen huren, de Gazelle Medeo.

© 2011 Casa Camaleón - Sitemap

Waarom wielrenners naar Castalla-Spanje komen:

Fietsvakantieparadijs Spanje
10 goede redenen
:
1. in het voorjaar, herfst en winter een optimaal klimaat om te fietsen;
2. goede en voordelig te bereiken in 2,5 uur vliegen vanuit Nederland of België;
3. mooi afwisselend landschap, voor elk wat wils;
4. routes naar persoonlijke voorkeur;
5. goede infrastruktuur voor fietsers;
6. meerdere door ons uitgewerkte tochten van 50 tot 200 km;
7. goede hotels met een goede inrichting en verzorging van fietsers;
8. persoonlijke begeleiding;
9. ervaringen uitwisselen;
10. voor niet-fietsende partners en/of kinderen is er genoeg te beleven in de omgeving
.

Links Informatie over alle Vías Verdes van Spanje: www.viasverdes.com


fietsers spanje
www.fietseninspanje.com
Voor informatie email of bel 0034-662370902
fietsers spanje ak